Case sogo team

Ihærdig indsats fra kurator redder 650.000 orkideer for konkursbo, og bevarer 10 arbejdspladser

Da Bo Tverskov i oktober måned 2015 blev udpeget som kurator af konkursbo, var det ikke mindst hans evne til at se muligheder i komplekset af udfordringer, der sikrede at aktiverne og 9 ansatte i produktionen kunne overdrages til ny ejer.

Gartneriet Sogo Team ApS, som ejedes af det taiwanske selskab Sogo Team Co, havde i 2013 og 2014 oparbejdet en gæld på mere end 13 millioner kr. og i løbet af 2015 en markant negativ egenkaptal. Moderselskabet, som har langt det største beløb til gode af de 19 millioner kr., der er anmeldt som krav i konkursboet, kunne ikke længere se mulighederne i et særdeles presset orkidémarked, og besluttede at erklære gartneriet konkurs.

Gartneriet havde på tidspunktet for konkursen drivhusene fyldt med ca. 650.000 små orkidéplanter, som repræsenterede en salgsværdi i butikkerne på ca. 30 mio. kr., når de i løbet af nogle måneder ville nå den ”rigtige” størrelse. Netop dette indtægtspotentiale fandt Bo Tverskov anvendeligt, og det lykkedes ham med en ekstraordinær indsats, at finde en ny konstruktion og derefter en ny ejer, så kreditorerne står med bedre udsigt til, at få noget af deres tilgodehavende hjem.

Direktøren og 8 medarbejdere er ansat i nyt selskab, til at passe orkideerne frem til salg, og forhåbentlig klare driften i flere kommende sæsoner.

Dagbladet Børsen bragte den 9. oktober 2015 en længere artikel om denne ”redning på målstregen”, ligesom konkursen blev omtalt i Fyens Stiftstidende.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os