Genreationsskifte

Et generationsskifte skal planlægges i god tid.

  • Er der en mulig efterfølger i virksomheden?
  • Skal familien indover?
  • Eller skal virksomheden udbydes til salg til tredje mand?

Hos Tverskov & Partnere rådgiver vi om alle forhold i forbindelse med generationsskifte, herunder også med modeller hvor medarbejderholding kan blive medejere af virksomheden, opdeling i A og B aktiers stemmeret, således at sælger, indtil købesummen er endeligt betalt, har bestemmende indflydelse osv.

Grundig planlægning, drøftelser for og imod, samt endelig udarbejdelse af køreplan, som efterfølgende eksekveres, er afgørende for et succesfuldt generationsskifte.

Familien

Skal familien være en del af den nye generation i virksomheden, er der et eller flere børn der ”bejler” til at lede virksomheden, hvilke problemer kan der opstå familiemæssigt i den anledning, drøftelse af successionsmæssige forhold m.m.

Det er vigtigt, at der skabes gennemsigtighed, hvis familien er inden over og én frem for andre børn overtager, således at der ikke opstår familiemæssige komplikationer i den anledning.

En sådan plan for generationsskifte i familien skal derfor kunne fremlægges for hele familien og opnå ”thumbs up” herfra.

Skal flere fra den yngre ”generation” overtage, er det vigtigt, at der bliver lavet en grundig ejeraftale med mulighed for udtræden, afkøb af ejerandele, hvis et fælles ejerskab ikke viser sig at holde på den lange bane.

Alle disse forhold skal trygt belyses, forinden generationsskiftet iværksættes.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os